Onderhoud gazon graszoden

Maaien:

Als u uw gras in topconditie wilt houden, is het erg belangrijk om regelmatig te maaien. In de periode dat het gras groeit raden wij aan om twee keer per week te maaien op een hoogte van 3 tot 3,5 centimeter. Als u uw graszoden voor de eerste keer gaat maaien raden wij een maaihoogte van 4 tot 4,5 centimeter. Veel mense maaien hun gras te kort om de volgende maaibeurt zo lang mogelijk uit te stellen. Echter resulteert dit op een slechte kwaliteit van uw gazon. Minimaal één keer per week maaien is gewenst.

Verticuteren:

Daarnaast is het aan te bevelend om minimaal één á twee keer per jaar uw gazon te verticuteren. Verticuteren is is behoorlijk zwaar werk, hiervoor zijn ook machines te huur. Als u uw gazon verticuteerd haalt dit de oude materiaal er uit en word uw gras helemaal gereinigd. Hierdoor kan er meer lucht en water door de het gras naar de wortels gaan, zo krijgen de wortels meer kans  om te groeien. Na het verticuteren is het van belang om de graszoden te bemesten. Hiervoor raden wij N.P.K 12-10-18 aan De beste verticuteertijd is in de maanden maart/april en augustus/september.

Bemesten:

Wij raden u aan om elke 6 weken te bemesten, dit geeft  uw gazon een topconditie. U kunt zelf goed zien of uw gazon aan bemesting toe is. Hoeft u in het groeiseizoen minder dan één keer per week te maaien en als de kleur van het gras lichtgroen of geel is. Dan heeft het dringend voeding nodig.Heeft u bemest, dan is het noodzakelijk om direct te sproeien. Wij raden NPK 12-10-18 bemesting aan.

Sproeien:

Als de graszoden gelegd zijn is het van belang dat er voldoende gesproeid wordt. Wij raden u aan om op drogen dagen 3 keer per dag te sproeien gemiddeld 1,5 uur per keer. Als de graszoden goed geworteld zijn, dit zal na vier tot zes weken zijn, dan kunt u het sproeien in  droge tijden terug brengen naar één keer per dag tot één keer in de 3 dagen. Bouw dit langzaam af